Vi vil ikke handle med menneskeliv

Colombias regering skal presses til at respektere arbejdernes rettigheder. Det vigtigt, at Danmark gør det helt klart, at vi ikke gennem EU vil indgå venlige handelsaftaler med en regering, der står bag mord på fagforeningsfolk.

Colombias fagbevægelse har bedt Fagligt Colombia Fokus om at gå med i en international kampagne for at stoppe EU’s planlagte frihandelsaftale med Colombia. I løbet af 2011 bliver aftalen sendt til godkendelse i Folketinget og EU-Parlamentet, og vi opfordrer de danske politikere til at slå i bordet og sige fra.

- Flere af de faglige ledere, jeg har mødt fra Colombia er døde nu, dræbt af de paramilitære grupper. Det må stoppe nu. Jeg håber, at hele den danske fagbevægelse vil støtte op om dette initiativ, siger formanden for Fagligt Colombia Fokus, Steen Andersen.

Læs mere i artiklen: Nyt netværk vil stoppe aftale med Colombia på Fagbladet.dk 

Læs en tyk rapport om hvorfor EU’s planlagte handelsaftale med Colombia er et skridt i den forkerte retning (udarbejdet af det britiske faglige netværk Justice for Colombia).

 

Danske politikere bakker op om kampagnen:

- Det er helt åbenlyst, at styret brutalt modarbejder fagforeningerne, siger Ole Christensen, der er medlem af EU-Parlamentet for Socialdemokraterne.

 Læs Oles kommentar om hvorfor han vil stoppe handelsaftalen.